Sjövalla FK

Referat: GoldCoast FC - Sjövalla FK

'Senast jag besökte denna plan låg där en ridå av krutrök och kravaller...'. Man skulle kunna tro att det var en inledning på en actionbok, men så var det faktiskt. En brinnande bil och en räddningstjänst som frenetiskt försökte släcka/låta den brinna ur.

Men parkeringen var ordnad sedan dess, tyvärr inte planen. Ni som spelat på Hedens första konstgräs och är äldra än dinosaurierna vet, brännmärken och infiltrerande gumminploppar, och en och annan felpass var vardag!

Värmen var obönhörlig, och våra första 25 minuter likaså. Det var rakt spel, finess och ett hemmalag som bokstavligt talat 'stod där med byxorna nere' och 0-3 efter 25 minuter. Kappelin hann prickskjuta in 0-1, Olle han få en snygg felträff till 0-2 och Lundin han tåfjuttslobba in ett fint inspel från Jocke.

Som vanligt planerade vi därifrån hemfärden och det var med en lättnads suck vi lämnade angered med tre poäng i bagaget. Orken trött, värmen gjorde sig påminnd och vi tappade helt rytmen i vårat spel. Två avbytare och en sviktande kondition på många gjorde att motståndarnas 'energieffektiva spel' (läs: Långbollar bakom vår backlinje och tunga forwards) ledde till två egentligen ganska onödiga baklängesmål. Samtidigt kanske vi i ärlighetens namn borde gjort ett tiotal mål till, men det uteblev.

Domaren fick utstå otroliga mängder klagosång, både från ett frustrerat hemmalag och ett frustrerat bortalag som var frustrerade över att motståndarna får skrika sakerna man gjorde till domaren. Den som var lugnast på plan var domaren själv, och i ärlighetens namn en av dom bättre insatserna från rättsskiparen vi haft denna säsongen.